Ο ελαιώνας της οικογένειάς μας βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή της Μεσσαράς, μιας πεδιάδας με μήκος 55 περίπου χιλιόμετρα, νότια του Ηρακλείου της Κρήτης από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος ελαιολάδου του νησιού.

Αποτελείται από περίπου 5000 ελαιόδεντρα κορωνέϊκης ποικιλίας που είναι αποκλειστικά βιολογικής καλλιέργειας. Η καλλιέργειά τους γίνεται με τη συμβουλευτική δράση γεωπόνων για τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα του ελαιολάδου μας και για την καλύτερη απόδοση των ελαιόδεντρων.

Η συλλογή του καρπού γίνεται τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και οι ελιές μεταφέρονται εντός λίγων ωρών στο ελαιοτριβείο της οικογένειας όπου και αλέθονται επιτόπου.

Ο χρόνος μάλαξης έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά και η θερμοκρασία της ζύμης στους μαλακτήρες διατηρείται στους 25ο C έως 27ο C. Για την ελαιοποίηση χρησιμοποιείται διφασικό μηχάνημα decanter ώστε να διατηρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ξεχωριστή ατομική δεξαμενή από την οποία γίνονται τακτικοί οργανοληπτικοί και χημικοί έλεγχοι για την εξασφάλιση της ποιότητάς του.

Τα ελαιόδεντρα του ελαιώνα μας είναι από τα πρώτα στην Κρήτη που έχουν πιστοποιηθεί και καλλιεργούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του προτύπου DEMETER INTERNATIONAL όπως ορίζει η Βιοδυναμική Γεωργία. Επίσης το ελαιόλαδο που παράγεται από αυτά φέρει την πιστοποίηση NATURLAND FAIR ενός γερμανικού προτύπου πιστοποίησης για βιολογικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών καθώς και την πιστοποίηση από τον φορέα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.